engels

English?

Wat is CrossFit?

CrossFit is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm. Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd. De filosofie achter CrossFit is om niet te specialiseren in één specifiek sportonderdeel omdat dit tot een eenzijdige fysieke ontwikkeling leidt.

CrossFit gebruikt dumbells, kettlebells, tractorbanden, zandzakken, barbells, touwen en pull up bars. Duwen, trekken, stoten, werpen, tillen, springen, klimmen, rennen zijn grondvormen van bewegen, die de mens in de loop van zijn evolutie heeft ontwikkeld om te overleven. Het doel van CrossFit is om ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid, zo snel mogelijk fit en gezond te worden.De 'workout' is elke dag anders, maar altijd intensief. Die intensiteit versterkt zowel je fysieke conditie als je mentale veerkracht. Bij alle oefeningen zijn er varianten die ze ook voor beginnende CrossFitters haalbaar maken. De workout is van tevoren altijd onbekend, dus met CrossFit wordt je optimaal voorbereid op het onverwachte.

luuk, verberne, beste, crossfit, fitness, weightlifting, speed, power, lifting, WOD, WOW, nederland, helmond, expert, heavy, lifting, you, even, lift, bro, paleo

Name: Luuk Verberne
Date of birth: 01-03-1990
E-mail: info@luukverberne.nl
City: Helmond, The Netherlands
Bodyweight: 75 kg
Personal Bests:
Deadlift: 161 kg
Squat: 142½ kg
Deep Squat: 130 kg
Clean: 97½ kg
Military Press: 62½ kg
Push Press: 77½ kg
Jerk: 75 kg
Snatch: 65 kg
Benchpress: 100 kg
Benchpress Decline: 105 kg
Challenges:
60 Seconds Squat Challenge: 62 Reps
60 Seconds Burpee Challenge: 25 Reps
2 Minutes Pushup Challenge: 70 Reps
Max Box Jump Height: 120 cm

-CLOSE-